Blaffende hond

Een blaffende hond kan de eigenaar tot wanhoop drijven

Hond blaft Puppy blaft hond blaffen aflerenBlaffen doet een hond vaak uit frustratie of onbalans. Frustratie is een oorzaak waarbij de opgekropte energie van de hond verwerkt kan worden via het blaffen. De hond blaft naar voorbijgangers bijvoorbeeld en door te blaffen kan hij zijn spanning loslaten. Ook zie ik vaak honden die territoriaal blaffen. Ze beschermen dan bijvoorbeeld de tuin en blaffen naar voorbijgangers. Dit gedrag komt voort uit het feit dat de hond ‘denkt’ dat dat zijn taak is. Iets in hem zorgt ervoor dat hij gaat blaffen en dat gedrag is aangeleerd. Niet bewust natuurlijk maar het is als het ware zijn opdracht geworden, denkt de hond. Er zijn rassen die dit gedrag bijna als natuurlijk vertonen ook als ze jong zijn waarbij een puppy blaft. Juist dan al beginnen als de puppy blaft is super belangrijk. Want ook die zijn weer in balans te brengen. Een blaffende hond kan ook gevaarlijk zijn omdat andere honden kunnen aanvallen met alle gevolgen van dien.

Kijk voor het tarief en de mogelijkheden. Of bel me via +31 (0)621267780 of mail en leg mij de uitdaging voor.

Hond blaft naar voorbijgangers oorzaak van het blaffen

Blaffen komt veel voor omdat de honden vaak onbewust de leiders zijn geworden van de groep waar ze wonen. Dan hebben ze allerhande taken op zich genomen en het blaffen is daar een resultaat van. Neem nu een hond die blaft als zijn baasje weg is. De hond ziet ‘zijn’ roedel niet meer en blaft net zo lang tot zijn roedel weer compleet is. De oorzaak is natuurlijk dat de hond roedelleider is geworden.

Een hond blaffen afleren

Het is belangrijk om eerst te kijken waar het gedrag vandaan komt. Een hond blaffen afleren is vaak gemakkelijk als je weet waar het vandaan komt. Is het een van de bovenstaande zaken dan is het raadzaam om weer de leider van de hond te worden. Je zult dan weer paal en perk moeten stellen aan wat de hond wel en niet mag. Neem nu de jack russel die naar alle buren blaft in de achtertuin. De hond denkt dat het zijn taak is om zijn baas te waarschuwen voor alle buren die in hun eigen tuin lopen. En de eigenaar laat zijn hond maar in de tuin want anders blaft deze in huis ook alles bij elkaar wat aan de voorkant van het huis langskomt.

Tips voor een blaffende hond

Vaak begint het met het wandelen met de hond aan de lijn. Daarbij is het belangrijk dat je als eigenaar de leiding neemt. De hond in dit geval mag niet maar overal stil staan maar loopt met zijn baasje mee en deze bepaalt waar er stil gestaan zal worden. Dit is leiding nemen. Vervolgens is het ook belangrijk hoe de hond naar buiten en naar binnen gaat. Ook de plaats in huis waar mag de hond wel en niet komen. Het eten wanneer en waar. En vooral hoe het eten wordt gegeven. In dit proces worden de puntjes op de i gezet en daarmee de basis gelegd voor leiderschap. Later als alles weer normaal is mag je best de teugels weer laten vieren maar dan ben je ook weer de leider. Vaak is een verstoorde relatie tussen hond en eigenaar de aanleiding van het blaffen.

blijf niet zitten met een hond die blaft in huis of de tuin. Ook een hond die naar andere mensen blaft of naar andere honden is niet goed in balans. Het blaffen wordt vaak als een uitdaging gezien voor honden onderling. Mocht een hond zelf niet in balans zijn dan zal deze aanvallen of vluchten.

Boek een consult aan huis

Ik geef in uitzonderlijke gevallen aan ‘les huis in de vorm van een consult. De kosten voor dit maximaal twee uur durend consult aan huis zijn €185 euro en dat is inclusief een bel afspraak na enkele weken om de voortgang te bespreken. Mocht het zijn dat er meer begeleiding nodig is dan kan dat in consulten van een uur. Vaak is dat niet nodig omdat in het eerste consult meestal alles al is besproken en dan is het gewoon een kwestie van oefenen en doen. Het kan zijn dat ik een of meerdere van mijn eigen honden meeneem om te oefenen maar dat hangt af van het probleemgedrag en het weer.

Ík bereken dan ook reisuren a €50 per uur  en de kilometers zijn a €0,30 per kilometer ook vanaf Werkendam. Allemaal inclusief BTW.

Mocht je een consult willen boeken dan vraag ik je om je adresgegevens te mailen en een geschikte dag/dagen op te geven zodat ik kan kijken wanneer er ruimte is in de agenda.

Hond blaft, hond blaft naar voorbijgangers, puppy blaft, hond blaffen afleren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 4 =