hondenrassen en probleemgedrag horen niet bij elkaar

De fabel over gevaarlijke hondenrassen en probleemgedrag

hondenrassen en probleemgedragHet hondenras maakt niets uit voor het gedrag wat een hond laat zien. Een Jack Russel kan vaak een vervelender gedrag laten zien dan een herder of een pitbull. En van de Jack Russel accepteren we vaak dit geblaf en getrek. Terwijl we de herder of de pit Bull met hetzelfde gedrag maar eng vinden.

Maar als deze laatste twee honden rassen boos worden en bijten kan de schade groter zijn dan bij de Jack Russel. Maar ook deze twee rassen kunnen met voor ons mensen veel geweld en herrie een andere hond corrigeren zonder dat er bloed vloeit of er schade aan de andere hond wordt toegebracht. Ik heb al vaak gezien dat honden elkaar in de haren vlogen. Maar dat er geen gaatje of bloed te zien was. Maar ook heb ik gezien dat in slechts één beet een been open lag. Het verschil is de aanleiding voor de beet of de aanval.

Het ras heeft dus niets met de agressiviteit te maken. Of iets met de manier waarop de hond zich misdraagt. Het probleemgedrag komt altijd voort uit disbalans van de hond. Hierbij heeft de hond niet gekregen wat hij nodig had. Het probleemgedrag is een uitweg om met de overtollige frustratie om te gaan.

Bel me via +31 (0)621267780 of mail en leg mij de uitdaging voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.