Spring naar inhoud

Bezitsagressie van de hond

De baas beschermen, speeltjes bezetten of een plek innemen zijn allemaal vormen van Bezitsagressie van de hond

Deze vormen en er zijn er vele hebben veel te maken met het ontbreken van een roedelleider functie van de baas. De hond denkt zich bepaalde voorwerpen en zelfs de baas zelf toe te kunnen eigenen. We spreken dan vaak over bezitsagressie van de hond, maar in werkelijkheid is de hond de baas geworden. Er dient tegen opgetreden te worden door weer leiderschap te tonen.

tips bij bezitsagressie van de hond

Je kunt het eenvoudigste de spullen weghalen als het hierom gaat. Gaat het naar mensen toe dan zorg ervoor dat de hond nooit voor je loopt of komt. Hou de hond achter je met uitlaten. Laat de hond nooit voor je door een deur gaan. Niet naar buiten maar ook niet naar binnen. Blijf op de dorpel staan en wacht totdat de hond rustig is. Loop dan zelf naar binnen of buiten en de hond moet wachten totdat je hem uitnodigt om naar binnen of buiten te komen. Nooit geweld gebruiken maar je lichaam om de hond tegen te houden.

bezitsagressie van een hond kan vervelende gevolgen hebben als het gedrag steeds groter wordt en er schade door bijten wordt aangericht. Je denkt bijvoorbeeld het speelgoedje even weg te nemen van de vloer en de hond bijt je omdat je er aan komt. of gaat voor je staan grommen. Allemaal zijn het vormen van verkeerde gewoontes die gevaarlijk kunnen worden of al zijn.

Pak bezitsagressie van de hond aan voor het te laat is

Blijf niet zitten met dit gedrag en denk niet dat de hond te oud is om te leren. Alle honden zijn te trainen en alle honden willen in balans leven. Geen enkele hond wil continue agressief zijn en bijten. Dit is altijd onbalans van een hond. Boek een consult voor je probleemhond en in maximaal twee uur weet je wat je moet doen om dit gedrag te stoppen.

Heb je gewoon een vraag stel deze dan via de website hieronder en ik probeer je te helpen met mijn antwoord. Je kunt ook een mail sturen naar mij en ik zal deze beantwoorden.

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *