Bezitsagressie van de hond

De baas beschermen, speeltjes bezetten of een plek innemen zijn allemaal vormen van Bezitsagressie van de hond

Deze vormen en er zijn er vele hebben veel te maken met het ontbreken van een roedelleider functie van de baas. De hond denkt zich bepaalde voorwerpen en zelfs de baas zelf toe te kunnen eigenen. We spreken dan vaak over bezitsagressie van de hond, maar in werkelijkheid is de hond de baas geworden. Er dient tegen opgetreden te worden door weer leiderschap te tonen.

tips bij bezitsagressie van de hond

Je kunt het eenvoudigste de spullen weghalen als het hierom gaat. Gaat het naar mensen toe dan zorg ervoor dat de hond nooit voor je loopt of komt. Hou de hond achter je met uitlaten. Laat de hond nooit voor je door een deur gaan. Niet naar buiten maar ook niet naar binnen. Blijf op de dorpel staan en wacht totdat de hond rustig is. Loop dan zelf naar binnen of buiten en de hond moet wachten totdat je hem uitnodigt om naar binnen of buiten te komen. Nooit geweld gebruiken maar je lichaam om de hond tegen te houden.

bezitsagressie van een hond kan vervelende gevolgen hebben als het gedrag steeds groter wordt en er schade door bijten wordt aangericht. Je denkt bijvoorbeeld het speelgoedje even weg te nemen van de vloer en de hond bijt je omdat je er aan komt. of gaat voor je staan grommen. Allemaal zijn het vormen van verkeerde gewoontes die gevaarlijk kunnen worden of al zijn.

Pak bezitsagressie van de hond aan voor het te laat is

Blijf niet zitten met dit gedrag en denk niet dat de hond te oud is om te leren. Alle honden zijn te trainen en alle honden willen in balans leven. Geen enkele hond wil continue agressief zijn en bijten. Dit is altijd onbalans van een hond. Boek een consult voor je probleemhond en in maximaal twee uur weet je wat je moet doen om dit gedrag te stoppen.

Heb je gewoon een vraag stel deze dan via de website hieronder en ik probeer je te helpen met mijn antwoord. Je kunt ook een mail sturen naar mij en ik zal deze beantwoorden.

2 thoughts on “Bezitsagressie van de hond

 1. Goedenavond,
  Ik heb gisteren bij een opvang een middel grote buitenlandse hond, teefje gesteriliseerd, ca. 3 jaar oud opgehaald. Haar voorgeschiedenis is als pup uit Roemenië gekomen, in Nederland geplaatst geweest, en na 3 jaar terugkomen. Reden…vaag. Duidelijk is dat ze geen enkele socialisatie heeft gehad, kent niets, is overal bang voor, heeft nooit geleerd aan een lijn te lopen, kortom een hondje met een flink rugzakje. heb een hondje van 10 jaar, eveneens een gesteriliseerd teefje die iets kleiner is dan zij.
  Fleur, de hond van 10, was in mijn ogen altijd een pittig hondje, die zich de kaas niet van het brood liet eten.
  Mila, de nieuwe hond die ik dus pas gisteren ophaalde wilde dus niets van me weten. De beheerder moest haar in mijn auto zetten. Ze was doodsbang in de auto. Ik zal een lang verhaal kort maken. Ik ben wel wat gewend met honden, ben net gepensioneerd en heb al heel wat honden vriendinnen een lang en gelukkig leven kunnen geven. Mijn leven lang heb ik altijd afstands honden gehad met heel wat problemen. Daar red ik me wel mee, maar….en dat ken ik niet en daarom mail ik…..ik heb haar nu ruim 1,5 dag. Ze is inmiddels zover dat ze overal achter me aanloopt, maar sinds vanmiddag tolereert ze nu mijn andere hond niet meer in mijn buurt!
  Het is 2x tot een confrontatie gekomen en Fleur droop af!
  Ik heb haar getracht tot de orde te roepen, maar ze kruipt dan snel weg, liefst midden onder de tafel. Ik ben daarna met ze gaan wandelen, beide aan de riem, dat was weer oké. Maar waar ik ook zit, ligt Mila aan mijn voeten, moet ik haar wegsturen?
  De eerste confrontatie was toen ik aan mijn bureau zat te schrijven, zij lag achter mijn stoel en Fleur loopt langs en werd dus door haar gegrepen. De 2de keer liepen ze beide achter me aan naar de keuken en Mila pakt Fleur dus. Op mijn “ kreet” stop, dat doen we hier niet, dook ze dus onder de tafel.
  Ik wil heel graag weten wat ik moet doen, ik wil geen fouten maken!! Dus mail ik nu maar direct!
  Hopelijk kunt u mij adviseren.
  Met vriendelijke groet,
  Rochelle Vogel

  1. Beste Rochelle,

   mijn advies is om Mila niet toe te laten dat ze in jouw buurt ligt of komt. Bewaak als het ware een ring om jezelf waar jij ten alle tijde bewaakt wie er wel en niet mag komen. vooral bij een nieuwe hond. Fleur mag dat wel maar Mila moet je uit je buurt sturen. Ze is nieuw en heeft nog niet de rechten van de andere hond. Door dit gedrag claimt Mila jou, jij laat dit toe en zij bepaald nu al wie wel en niet in jouw buurt mag komen. Dit gaat van kwaad tot erger.
   Lees ook mijn handleiding om een hond uit het buitenland op te vangen. de link is https://probleemgedraghond.nl/handleiding-om-te-kiezen-welke-hond-bij-je-past/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.