Hondengedragscentrum Werkendam Gorinchem

Hondengedragscentrum Leon Brinkers bij de molen in Werkendam

Hondengedragscentrum Werkendam GorinchemHet hondengedragscentrum Leon Brinkers zit verborgen tussen de bomen van het bos op 5 hectare grond in Werkendam. Het is omheind met water en hekken zodat er veilig kan worden getraind met honden. Meestal is één privéles voldoende om het gedrag van de hond te doorgronden en vooral de oplossingen aan te bieden. Daarna kan de eigenaar met het probleemgedrag van de hond aan de slag gaan. Meestal gaat het om een andere manier van communiceren met je hond. Ook zullen er andere regels worden opgesteld in huis en tijdens het wandelen. Dit pakket van manieren en regels is de basis om het probleemgedrag om te buigen naar gewenst gedrag. Dit gaat niet in een keer want daar is tijd voor nodig. Maar dit kan de eigenaar zelf en daar heeft hij Leon niet voor nodig. Daardoor komt ook het tijdschema ruim aan de orde tijdens het consult met Leon.

Roedelopname

Roedelopvang hondengedrachscentrumSoms is het nodig om een hond langer te trainen door bijvoorbeeld een roedelopname. Dit type training is een methode waarbij de hond enkele weken verblijft in het hondengedragscentrum. De hond wordt dan iedere dag intensief getraind binnen en buiten het centrum. Dit soort trainingen is vooral verstandig om de hond rust te geven en aan wat grotere problemen te werken. Als een hond bijvoorbeeld uitvalt van andere honden kan je als eigenaar daar niet altijd veilig mee aan de slag. De roedelhonden van het hondengedragscentrum zijn gewend aan allerhande honden en weten daar op een veilige manier mee om te gaan. Door de juiste leiding worden ongelukken zoveel als mogelijk voorkomen en is er altijd begeleiding voor de honden. Deze intensieve trajecten zijn zo opgebouwd dat de hond alle ruimte krijgt om aan zijn eigen gedrag te werken en in balans te komen. Niet voor niets is het voor iedere hond belangrijk om in balans te zijn en zullen zij vanuit deze balans conflict vermijdend gedrag laten zien.

Wat maakt hondentrainer Leon zo anders

Leon werkt al heel zijn leven met dieren. Voorheen paarden en honden en de laatste jaren alleen nog maar met honden. Daar ligt zijn passie en kunde. Jarenlange heeft hij ervaring met personal coaching en het begeleiden van mensen met depressie en burn-out klachten. Die kant van zijn werk maakt dat hij een goed gevoel heeft voor de kracht potentie van mensen. Hij weet wat er nodig is om sterker over te komen of anders te communiceren waardoor je boodschap wel overkomt.
Deze kant gebruikt Leon in het werken met honden. Hij leert de eigenaar van de hond wat hij moet doen om wel controle te hebben over de hond. Het kan zijn dat je anders moet gaan staan. Of een andere positie moet innemen. En het kan zijn dat je op een andere manier met je hond moet communiceren. Terwijl al deze zaken moeten worden aangepakt om bij het gewenste gedrag uit te komen. De overtuiging is dat iedere hond een stabiele leider zal volgen en dat deze weet hoe te communiceren met de hond.

Groepsles met je hond.

hondengedragscentrum Het is mogelijk om een groepsles te volgen met maximaal 8 deelnemers en hun hond. Deze groepsles is altijd op zaterdag (zie agenda) van 10 tot 14 uur. Er is dan voldoende tijd om met en vooral van elkaar te leren. De honden zitten in beginsel in hun eigen kennel en daarna gaan we met elkaar aan de slag en met de eventuele hulphonden van het hondengedragscentrum. Leon zal deze lessen altijd zelf begeleiden en zal ook na de les van de partij zijn. De groepslessen hond zijn inclusief lunch en afsluitende wandeling met elkaar. Kosten voor de groepsles hond zijn €200 per persoon.