Probleemhond

Wanneer heb je een probleemhond?

Een probleemhond is een hond die bepaald gedrag blijft vertonen waar de eigenaar geen invloed (meer) op uit kan oefenen. En de eigenaar wil dat wel.  Dan spreek ik van een probleemhond.  Let wel want wat voor de één acceptabel is, kan voor de ander ongewenst gedrag zijn. Een probleemhond kan een hond zijn die agressief, dominant of juist onderdanig is. Misschien trekt de hond aan de lijn. Of is het een hond die tegen mensen opspringt.

Ik heb veel ervaring met probleemhonden en zie altijd de wisselwerking tussen hond en baas(jes). Vaak ‘verstaan’ of begrijpen de hond en de eigenaar elkaar niet meer. Vaak  doen we dingen die we beter kunnen laten. Hierdoor maak je het probleem voor jezelf en voor de hond steeds groter. Het kan van alles zijn wat dit gedrag ontlokt bij de hond. Soms kom ik tegen dat een hond maar overal mag gaan liggen. De hond bepaald dan steeds waar hij plaats inneemt. Dan wil de eigenaar bijvoorbeeld op de bank gaan zitten en gromt de hond. Of de hond blijft maar steeds in de deuropening liggen en jij kan niet naar die ander kamer omdat de hond dan gaat grommen. Eigenlijk is al het gedrag wat niet leuk is aan de hond een probleem wat grote gevolgen kan hebben.

Kijk voor het tarief en de mogelijkheden. Of bel me via +31 (0)621267780 of mail en leg mij de uitdaging voor.

Probleemhond in de dop

Al heel jong beginnen honden hun grenzen te bepalen. Het komt regelmatig voor dat een puppy of jonge hond van enkele maanden al een heel gezin gek maakt. Continue blaffen, bijten in enkels en steeds weer tegen je opspringen zijn van die dingen die steeds erger worden. Een oorzaak is altijd een verkeerde communicatie met de hond. Hierin zit  de uitdaging omdat iedere hond zijn eigen gebruiksaanwijzing en communicatie vorm heeft. Sommige honden corrigeer je door ze alleen maar aan  te kijken terwijl andere honden gecorrigeerd moeten door ze bij hun nekvel vast te pakken, om een uiterste te noemen. Er is dus niet een manier die altijd werkt voor iedere hond.

In de basis is iedere hond hetzelfde

Een hond is in de basis altijd een conflict vermijdend dier wat graag in een roedel leeft en zich   laat leiden door een stabiele leider. De meeste honden zoeken dus een baasje die ze aangeeft wat ze moeten doen. En dat vergeten de meeste hondenbaasjes. Niet  met opzet,  maar de meeste mensen beschouwen hun hond als een deel van hun gezin. En dat mag best, mits er controle is over de hond. Je kunt de teugels pas vrijgeven als je erop kunt vertrouwen dat je in iedere situatie de rust kunt herstellen.

Boek een consult voor je probleem en de hond

Heb je zelf een probleemhond blijf er dan niet mee zitten. Meestal is dit ene consult voldoende om het probleemgedrag van de hond weer onder controle te krijgen. Daarna is het gewoon een kwestie van oefenen en doen. Het kan zijn dat ik een of meerdere van mijn eigen honden gebruik  om te oefenen maar dat hangt af van het probleemgedrag en het weer.

Heb je alleen een korte vraag of wil je gewoon even een tip mail me dan met je vraag of stel deze hieronder zodat andere ook kunnen leren van mijn antwoord.
Neem  contact met mij op en leg me jouw probleem aan me voor. Bel me via +31 (0)621267780 of mail mij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.