Spring naar inhoud

Probleemhond

Wanneer heb je een probleemhond?

Op zich is dit een goede vraag. Een probleemhond is een hond die bepaald gedrag blijft vertonen waar de eigenaar geen invloed (meer) op uit kan oefenen. En de eigenaar wil dat wel. Want wat voor de één acceptabel is, kan voor de ander ongewenst gedrag zijn. Een probleemhond kan een hond zijn die agressief, dominant of juist onderdanig is of altijd blaft. Misschien trekt de hond aan de lijn. Of is het een hond die tegen mensen opspringt. Het maakt niet uit wat het is maar het gedrag is ergerlijk.

Kijk voor het tarief en de mogelijkheden. Of bel me via +31 (0)621267780 of mail en leg mij de uitdaging voor.

Ik heb veel ervaring met probleemhonden en zie altijd de wisselwerking tussen hond en baas(jes). Vaak ‘verstaan’ of begrijpen hond en eigenaar elkaar niet. Meestal doen we dingen die we beter kunnen laten. Hierdoor maak je het probleem voor jezelf en voor de hond steeds groter. Het kan van alles zijn wat dit gedrag ontlokt bij de hond. Soms kom ik tegen dat een hond maar overal mag gaan liggen. De hond bepaald dan steeds waar hij plaats inneemt. Dan wil de eigenaar bijvoorbeeld op de bank gaan zitten en gromt de hond. Of de hond blijft maar steeds in de deuropening liggen en jij kan niet naar die ander kamer omdat de hond dan gaat grommen. Eigenlijk is al het gedrag wat niet leuk is aan de hond een probleem wat grote gevolgen kan hebben.

Probleemhond in de dop

Al heel jong beginnen honden hun grenzen te bepalen. Het komt regelmatig voor dat een puppy of jonge hond van enkele maanden al een heel gezin gek maakt. Continue blaffen, bijten in enkels en steeds weer tegen je opspringen zijn van die dingen die steeds erger worden. Een oorzaak is altijd een verkeerde communicatie met de hond. Maar hier zit ook de uitdaging omdat iedere hond zijn eigen gebruiksaanwijzing heeft. Sommige honden corrigeer je door alleen maar naar ze te kijken terwijl andere honden gecorrigeerd moeten door ze bij hun nekvel vast te pakken. Er is dus niet een manier die altijd werkt voor iedere hond.

In de basis is iedere hond ook de probleemhond hetzelfde

Een hond is in de basis altijd een conflict vermijdend dier wat graag in een roedel leeft en zich wil laten leiden. De meeste honden zoeken dus een baasje die ze aangeeft wat ze moeten doen. En daar gaat het vaak mis. Niet dat het met opzet verkeert gaat maar de meeste mensen beschouwen hun hond als een deel van hun gezin. En dat mag best, mits er controle is over de hond. Je kunt de teugels pas vrijgeven als je erop kunt vertrouwen dat je in iedere situatie de rust kunt herstellen. Vaak laten mensen hun honden los lopen en geven dan aan “hij doet niets”. Daarbij vergeten deze mensen dat de ander zijn hond aan de lijn doet omdat deze wel probleemgedrag vertoont. Dan komen de honden die niets doen, zonder respect op de probleemhond afgelopen die dan zal reageren. Vaak zal de probleemhond dan bijten of agressief reageren en die heeft het dan gedaan. Maar het probleem is dan veroorzaakt door de honden ‘die niets doen’.

Boek een consult voor je probleemhond

Heb je zelf een probleemhond blijf er dan niet mee zitten. ik geef soms ook aan huis ‘les’ in de vorm van een privé consult. De kosten voor dit maximaal twee uur durend consult aan huis zijn €185 euro en dat is inclusief een bel afspraak na enkele weken om de voortgang te bespreken, op initiatief van de klant.
Meestal is dit ene consult voldoende om het probleemgedrag van de hond weer onder controle te krijgen. In het eerste consult meestal alles al is besproken en dan is het gewoon een kwestie van oefenen en doen. Het kan zijn dat ik een of meerdere van mijn eigen honden meeneem om te oefenen maar dat hangt af van het probleemgedrag en het weer.
Mocht het zijn dat er meer begeleiding nodig is dan kan dat in consulten van een uur. De reisuren zijn €50 per uur als je verder weg woont dan een half uur rijden (inclusief files) vanaf Werkendam  en de kilometers zijn a €0,30 per kilometer. Allemaal inclusief BTW.

Mocht je een consult willen boeken dan vraag ik je om je adresgegevens te mailen en een geschikte dag/dagen op te geven zodat ik kan kijken wanneer er ruimte is in de agenda.

Even een klein vraagje over je probleemhond

Heb je alleen een korte vraag of wil je gewoon even een tip mail me dan met je vraag of stel deze hieronder zodat andere ook kunnen leren van mijn antwoord. Neem dan contact met mij op en leg me jouw probleem met je hond aan me voor. Bel me via +31 (0)621267780 of mail en leg mij je uitdaging voor.

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *