Léon Brinkers
Adres
Schans 41C
Werkendam
bel met +31 (0)6 21267780 of email
Voor het boeken van een consult en de kosten ga naar het tabblad tarief
Léon Brinkers
Adres
Schans 41C
Werkendam
bel met +31 (0)6 21267780 of email
Voor het boeken van een consult en de kosten ga naar het tabblad tarief
Beste,
Wij hebben vier keeshondjes.
Twee daarvan vliegen elkaar constant in de haren, echt in gevecht met elkaar.
Zij zijn 3 en 4 jaar oud. Het is een tijdje weer goed gegaan maar op dit moment hebben we 1 er van uit huis geplaatst voor de rust.
Graag zou ik eens een gesprekje met u willen voeren over wat de mogelijkheden zijn.
Zelf had ik al gedacht aan steriliseren maar de dierenarts adviseert om eerst in training te gaan.
Hallo, ik fok Rhodesians (op een goede manier) en liep altijd met 6 honden tegelijk , ik heb altijd teven gehad, en nu een reu, van net 5 jaar die ik pas heb laten castreren. in het begin ging alles naar wens, zowel op show als thuis, waar ik nog 2 gester. teven had. en sinds hun overlijden 2019 (ouderdom)is het langzaam berg afwaarts gegaan en daarbij komt ook dat ik zeer slecht ter been ben en sinds kort met een stok moet lopen , en nu breekt hij steeds los als hij een hond ziet, hij doet helemaal niks maar is daarbij erg lomp naar de hond toe, en nu denk ik dat t net als met een paard is, als een een paar keer hebben gewonnen, dan is het hek vd dam , als hij een kat ziet ging het net zo en dat terrein heb ik teruggewonnen, nu die honden nog. ik laat hem zitten al er een hond aankomt en let goed op zijn houding en zie dat hij attent wordt maar toch ontglipt hij me omdat ik een makkie voor hem ben geworden en hij een maatje mist??? zou een trilband helpen? anders moet ik alsnog een goed nieuw huisje voor hem zoeken, want dit gaat zo niet, ik begeef me nu in de cirkel, en ik heb nooit een volwassen hond weggedaan. hij is zeer vriendelijk voor mens en hond, maar zeer ontstuimig, ik ken t ras goed (al 20 jr. heb ik dit ras) ik heb diploma”s van gedrag,ehbo,ziektes,enz. tussen wolven gezeten voor gedrag te bekijken, dus t zou moeten lukken, maar ik sta zwak en daar maakt hij misbruik van denk ik. hij is ook zo sterk en gespierd, toch anders dan een teefje. graag U zicht op dit verhaal/probleem ik loop 2x een uur en 3x kan hij mee voor een ren en speelpartij. b.v.d.
Met vriendelijke Groet,
A.vd Berg
Het gedrag van de hond komt voort uit het niet sterk genoeg zijn voor de hond. En met sterk bedoel ik niet kracht maar het stabiel zijn in je hoofd. Weten wat je wilt en hoe je het doet. Die mentale kracht is een stabiele factor voor een hond. Echter er is nog een belangrijke factor met honden. Dit is het energieniveau van de hond en de baas. Verschilt deze teveel dan is het ook niet te overbruggen en krijg je disballans in de verhouding.
Een hond scant op de mentale kracht van mensen en het energie niveau. Zit de hond hoog in de energie dan is alles snel en lijkt het zenuwachtig in het karakter. Daaronder is het een beetje van alles wat. Hoog en laag kan de hond gemakkelijk overbruggen. Idem met lage energie dan is een baas met hoge energie een dilemma in de relatie tussen beiden.
Je hebt ook de pech dat dit grote honden zijn die je niet kunt foppen of even oppakken als ze iets doen. Dus fysieke kracht is dan ook nodig om af en toe de hond tot de orde te roepen. Ik denk uit het verhaal op te kunnen maken dat er op al deze vlakken een disbalans is en daar is helaas soms niets aan te doen. Kracht krijg je niet terug maar aan het aspect van de energiebalans is wel te werken evenals aan de mentale gesteldheid. Dit zijn terreinen waar ik veel ervaring op heb en of dat gaat lukken weet ik altijd na een gesprek met de eigenaar en observatie van de hond.
ik hoop dat ik je een beetje verder heb geholpen met deze hond.
Groeten Leon
Beste Léon,
Mijn hond (kruising) komt uit Roemenië, is 2,5 jaar oud en zij is sinds oktober 2021 bij mij. Zij is lief en gemakkelijk, op één ding na: ze wil niet in mijn bakfiets. Eerder kocht ik een tweedehands bakfiets die ik om heb gebouwd tot hondenbakfiets (met deurtje erin), omdat ik graag met haar ga fietsen en omdat ik denk dat zij er ook van zal genieten. Ze zou met gemak in de bak kunnen springen, maar angst weerhoudt haar hiervan. Voor een brokje of hondensnoepje doet ze alles, maar in de bak van de bakfiets springen? Vergeet het maar! Laatst heb ik haar in de bak gezet terwijl ze al half in de bak hing om de brokjes op te eten. Ze jankt dan hevig, uit pure angst volgens mij. Toen ze eenmaal in de bak zat, bleef ik een tijdje bij haar staan en was er niets aan de hand.
Hetzelfde probleem doet zich voor bij het in de auto springen. Op de achterbank staat een stoffen bench met geopende deur, ze zou daar met gemak in kunnen springen, maar ze weigert pertinent. Terwijl ze weet dat er in de bench iets lekkers op haar wacht, en voor iets lekkers zou ze, bij wijze van spreken, een moord plegen. Uiteindelijk til ik haar in de bench, zo goed en zo kwaad als het gaat, mijn hond is eigenlijk te zwaar voor mij om te tillen. Als ik het mij goed herinner, sprong ze – toen ik haar nog maar een paar dagen had – wèl zonder probleem in de bench op de achterbank. Als ik het zelf verknal door haar uiteindelijk, na veel geduld, in de autobench en in de bak van de bakfiets te tillen, wat kan ik dàn doen om het gewenste doel te bereiken? Kunt u mij raad geven? Bij voorbaat heel hartelijk dank!
Met vriendelijke groet,
Tonnie van Hintum
Beste Tonnie,
als de hond wel tijdens het spelen op andere dingen kan springen, dan is er medisch niets aan de hand. Je moet dat altijd uitsluiten want een hond kan ook pijn ervaren met springen oid. Dan is het een kwestie van gevoel en ruimte geven. Bijvoorbeeld door lekker te gaan rennen of gek doen bijvoorbeeld met een balletje en dan de bakfiets erbij betrekken door het balletje daarin te gooien. Je moet dit doen zonder er extra aandacht aan te geven. Want daar zit de sleutel om dit op te lossen. ALs een vreemde het zou doen zou de hond waarschijnlijk er geen enkel probleem mee hebben want er zit geen geschiedenis aan dit proces. Daardoor is spelen, waarbij de hond moe is geworden het ideale moment om dan de bench of de fiets erbij te betrekken.
Succes Leon
Goedemiddag,
Ik had u net al een appje gestuurd.
Het gaat om het volgende:
Ik heb een Franse bulldog en mijn moeder heeft een Boomer.
Wij willen heel erg graag in juli een weekje op vakantie gaan met de kinderen.
Mijn Franse bulldog is helaas niet sociaal naar andere honden. Hij kan wel samen met de Boomer van mijn moeder gelukkig.
Nu zijn wij heel erg op zoek naar een goed, fijn en betrouwbaar pension adresje bij wie onze honden kunnen logeren.
En waar ze dus ook gescheiden zitten van de andere honden!
Erg lastig om te vinden helaas..
Hopelijk heeft u nog een plekje. Ik hoor het graag van u!
Mvg, Lindsey Jansen