Gedragstherapie voor de hond

In twee uur je hond gaan begrijpen!

Probleemgedrag voor honden is vaak een disbalans tussen hond en eigenaar/verzorger. Gedragstherapie is een voorbeeld waarbij je in dit geval zelf aan de slag gaat met een nieuwe set vaardigheden. Deze handvatten ga ik je bijbrengen in 2 uur. Eenmalig; want dat is mijn oplossing. De slogan voor mijn werk is niet voor niets “in twee uur je hond gaan begrijpen”. Hierdoor ben je in staat om de samenwerking tussen hond en eigenaar optimaal te laten worden. Want in deze samenwerking tussen hond en eigenaar is de oplossing te vinden.

Geef je op via het onderstaande formulier zodat we een afspraak in kunnen plannen.


  Voor het tarief van deze training klik hier
  Bellen kan ook via +31 (0)621267780 of mail om een afspraak te maken en leg mij je uitdaging voor.

  Is er een match tussen hond en eigenaar?

  Een barrière waar moeilijk doorheen is te breken is het energieverschil tussen de hond en de eigenaar. Als je de hond niet kunt geven wat die nodig heeft is dat niet te trainen. Dit betekend dat de rest van het ongewenste gedrag wel is op te lossen in de meeste gevallen. In twee uur leer je de signalen van je eigen hond te begrijpen en leer ik je anders te communiceren met je hond. Daarmee kan de baas gaan reageren op wat de hond aangeeft. Hij moet ook op de juiste manier ingrijpen en sturing geven. Bij iedere hond is dit anders en dat ga je vanzelf begrijpen in deze eenmalige training.

  Gedragstherapie voor de hond

  De beste manier van omgaan met jouw hond gaan we ontdekken tijdens deze gedragstherapie voor de hond. Het is een echte privé training over jou en je hond in twee uur. Tijdens de training leer je tevens via mijn eigen model anders naar je hond te leren kijken. Tevens leer je wat jouw eigen invloed is op het gedrag van je Gedragstherapiehond. Daarna mag je zoveel vragen stellen als je wilt via de email zolang het nodig is. En dat allemaal voor een prijs.
  Dit is wat deze aanpak zo succesvol maakt. Het is specifiek gericht op de combinatie hond en baas in twee uur.

  Contact
  Bel me via +31 (0)621267780 of mail om een afspraak te maken en leg mij je uitdaging voor. Ook kan je hieronder je vraag stellen zodat ook andere hondeneigenaren mee kunnen lezen met de antwoorden.

  Een taal barrière is het grootste hondenprobleem.

  Bedenk dat je zelf in een vreemd land bent terecht gekomen waar je de taal niet kunt verstaan. Zelfs de klanken zijn zo vreemd dat je ze zelf niet kunt nadoen. Ook de cultuur en gewoontes zijn totaal anders dan je gewend bent. Om dan samen een manier te vinden zodat je elkaar weer kunt gaan begrijpen is het werkterrein van de gedragstherapie voor de hond. Juist dat samenwerken tussen hond en baas is de succesfactor. Dit is wat een gedragsdeskundige of gedragstherapeut voor honden mogelijk kan maken.

  Wat is gedragstherapie voor de hond?

  Waaruit de gedragstherapie zal bestaan weet ik nooit van te voren. Iedere hond en baas is anders en daarmee ook iedere combinatie van hond en eigenaar. We beginnen in ieder geval altijd met een consult van twee uur. Dit is een afspraak waarin ik uitleg geef over honden en hun manier waarop zij communiceren met ons. We bespreken wat belangrijk is om leiding te kunnen geven aan de hond. We bespreken hoe honden onderling communiceren en aangeven wat wel en geen gewenst gedrag is. Tevens observeer ik de hond en geef tips en opdrachten om anders met de hond om te gaan. Als laatste gaan we oefenen als dat kan met een of meerdere van mijn honden. Zij laten zien wat er moet veranderen en zorgen voor de nodige balans om dat te kunnen bereiken.

  Eenmalig twee uur en je weet alles over hondengedrag

  Na twee uur heb je alle basis kennis om zelf de vervolgstappen te kunnen gaan zetten. Meestal is dit ene consult genoeg om verder zelf met deze materie aan de slag te gaan. Bij vragen communiceren we via de email zolang het nodig is. De training verzorg ik vanuit Werkendam(tussen Gorinchem, Dordrecht, Oosterhout en Tilburg). Hier heb ik mijn eigen roedel die met mij samenwerken. In zeer uitzonderlijke gevallen kom ik aan huis, vaak met mijn eigen roedel.

  Wat als een consult niet voldoende is?

  In uitzonderlijke gevallen adviseer ik om een gedragstherapie intern voor de hond te gaan doen. Bij deze oplossing zal de hond een periode bij mij zijn en getraind worden in gewenst gedrag. Gelijktijdig zal de eigenaar of zijn gezin ook een training volgen om de hond beter te gaan begrijpen. De regels en de afscherming van de hond door de eigenaar is een belangrijk leerdoel van deze training.

  Geef je op via het onderstaande formulier zodat we een afspraak in kunnen plannen.


   Voor het tarief van deze training klik hier
   Bellen kan ook via +31 (0)621267780 of mail om een afspraak te maken en leg mij je uitdaging voor. Ook kan je hieronder je vraag stellen zodat ook andere hondeneigenaren mee kunnen lezen met de antwoorden.

   Neem actie en blijf niet zitten met een probleemhond

   lukt het je niet boek dan een consult van twee uur waarbij ik je ga helpen. Meestal lukt het in één keer. Soms zijn er meerdere consulten nodig om tot een oplossing te komen. Bedenk dat jij zelf in dat vreemde land bent terecht gekomen waar je de taal niet kunt verstaan en de cultuur en gewoontes niet begrijpt. Hoeveel tijd heb jij dan nodig om je verstaanbaar te maken en de gewoontes te leren. Hoelang zal het duren voordat jij je lekker voelt in die omgeving? Je zult zien dat je hond dit echt heel snel kan.

   Bel me via +31 (0)621267780 of mail en leg mij je uitdaging voor. Ook kan je hieronder je vraag stellen zodat ook andere hondeneigenaren mee kunnen lezen met de antwoorden.

   4 thoughts on “Gedragstherapie voor de hond

   1. Heb interesse in een herplaatser, het is een kleine teckel reu. Deze vertoond ongewenst territorium drift met blaffen en zelfs ook bijten. De omschrijving zegt dat zijn bazin wel de hond kan corrigeren anderen niet of nauwelijks.
    Zelf heb ik eerder een teckel gehad en geen problemen.
    Mijn vraag ie eigenlijk kan dit gedrag afgeleerd worden en kan ik er een lieve volgzame teckel van maken met geduld etc. Het inroepen van een expert hierbij is geen probleem.

   2. Hallo,

    Mijn Friese Stabij blaft tegen stilstaande mensen met wandelen of mensen die ineens achter je lopen . Mensen die richting ons komen lopen, daar doet hij niets mee en dan kan de lijn zelfs los hangen.
    Als je wilt praten met mensen dan blaft hij ook en hij durft dan niet naar hun toe. Ik krijg hem wel stil als ik hem vasthoud bij zien band. Het wonderlijke is als mensen een hond bij zich hebben, dan zijn die mensen opeens niet eng. Dan kan je hele gesprekken houden en gewoon met de ‘vreemde’ persoon verder lopen.

    1. Dit is een rare situatie, als mensen op je af komen lopen kunnen ze gewoon passeren zonder dat de hond blaft maar als er mensen stilstaan dan slaat je hond aan begrijp ik dat goed?
     Het enige wat ik mij kan bedenken is dat mensen een bepaalde uitstraling hebben waar de hond op zal reageren. Het kan zijn dat een persoon je hond bijvoorbeeld eng vindt dan kan de hond daarop reageren. Of als de hond erg dominant is en je moet een persoon passeren die erg zelfverzekerd is dan zal de hond ook reageren. Bij een persoon die het allemaal prima vindt en met alle winden mee waait zal de hond minder snel reageren. Dit scenario kan ik mij wel bedenken.

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *