Oorzaak voor probleemgedrag met je hond

Communiceren met je hondWat is de meest voorkomende Oorzaak voor probleemgedrag met je hond?

Vaak ligt het aan simpele dingen. Het kan zijn dat jullie energie verschil te groot is enof je begrijpt de basisbehoefte van je hond niet. Daardoor communiceer en handel je op een verkeerde manier met hem of haar. Er is vaak een communicatie probleem aan te wijzen als oorzaak voor probleemgedrag met je hond.

De meeste eigenaren van honden zien hun hond als een klein mens met een vacht. En zo communiceren ze ook met de hond waardoor er problemen zijn ontstaan. Het ontbreken van en stabiele roedelleider is meestal de oorzaak. Een sterke roedelleider is niet de sterkste in kracht maar de meest stabiele. Een hond zoekt altijd een stabiele roedelleider en zal deze graag volgen als die 24 uur per dag beschikbaar is. Deze roedelleider moet je als eigenaar zijn. Iedereen kan het maar daar moet je wel wat voor doen. Het is nu niet zo dat je heel je leven om moet gooien vanwege je hond maar een paar dingen anders doen zal al veel problemen wegnemen.

Geen leider; dan is er ruis

Als die roedelleider er niet of maar soms is. Dan zal de hond zelf deze leidersrol op zich nemen waarmee er een probleem is gecreëerd. De roedelleider is niet de meest sterke of krachtige persoon maar de meest stabiele persoon die ervoor staat en bepaalt wat er gaat gebeuren.

Vaak kunnen simpele veranderingen in de manier waarop je met elkaar omgaat het grootste gedeelte van de gedragsproblemen met je hond op gelost worden. Daarvoor train ik de eigena(a)r(en) om de taal en de behoefte van de hond te begrijpen. En daarbij de de dagelijkse gang van zaken te leiden. Je leert hoe de hond zich dient te gedragen en wanneer je contact hebt. Hoe een hond moet worden uitgelaten. Hoe bezoekers veilig over de vloer kunnen komen. En hoe je je hond overal mee naartoe kunt nemen zonder dat je je zorgen hoeft te maken.

De basis is minder praten en daardoor beter communiceer je beter met je hond

Bel me via +31 (0)621267780 of mail en leg mij de uitdaging voor en ik probeer de oorzaak voor probleemgedrag met je hond te achterhalen.

strong>Je kunt ook een bericht achter laten met je vraag waardoor ik deze hier zal beantwoorden. Vaak helpt jouw vraag ook weer andere hondenbezitters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.