Heropvoeding intern van je hond

De heropvoeding intern van je hond is een methode waarbij de hond een aantal dagen of weken bij mij zal verblijven.Heropvoeding intern hond In deze dagen observeer ik het gedrag en ga ik aan de slag om hier verandering in aan te brengen. Dit proces is iedere keer weer anders omdat geen hond hetzelfde is. De honden hebben allemaal hun eigen manier om te communiceren met ons baasjes. Ze zitten allemaal in hun eigen patroon en daarmee ga ik ze helpen.

Groot voordeel van honden is dat ze heel gemakkelijk een ander patroon kunnen gaan volgen. Ze zijn hierin veel slimmer dan wij mensen. Hun aanpassingsvermogen is gewoon beter als dat van ons mensen. Door het vinden van de manier om met hen te communiceren is de sleutel tot verandering.

Bel of mail en maak een afspraak om te zien wat de mogelijkheden zijn.

‘Loslaten’ daar zijn honden véééél beter in

Door duidelijk aan te geven hoe we willen dat de hond zich moet gedragen laten de meeste honden al heel snel het ‘oude’ gedrag los. Cruciaal daarbij is dat de baasjes van de hond ook anders leren om te gaan met hun hond. Hierbij volg je daarvoor zelf een training om dit te leren. In de laatste dagen van de opvang maken we een of meerdere afspraken waarbij ik je ga trainen om het zelf ook te kunnen. Ik geef daarbij aan wat er moet veranderen. Waar je op moet letten als je de hond weer mee naar huis neemt en hoe je in het vervolg met bepaalde zaken om moet gaan.

Deze persoonlijke training is het belangrijkste onderdeel van de heropvoeding intern van je hond. Zonder deze begeleiding heeft het hele heropvoeden van je hond geen zin. Je zult dan zien dat het oude gedrag in een paar dagen weer helemaal terug is.

De werkwijze voor de heropvoeding intern van je hond is als volgt. We starten met een gewoon consult waarin ik de basis uitleg van het werken met honden in het algemeen. Daarin zal al een hoop duidelijk worden waarom bepaald gedrag er is bij je hond. Dan gaan we vaak naar buiten toe en gaan we het een en ander oefenen met de hond en vaak met mijn eigen honden. Daarna sluiten we het af en blijft je hond bij mij en ga ik aan de slag met de hond. Na een aantal dagen hebben we contact over de voortgang van de hond over de heropvoeding. Ook de baasjes zijn aan de slag gegaan met hetgeen uit de eerste training naar voren is gekomen.

Een aantal dagen/weken daarna hebben we weer een ontmoeting om te trainen met je eigen hond en mogelijke situaties. Dan ronden we het af en gaat de hond mee naar huis. Het proces is dan nog niet af omdat er in de nieuwe situatie stevig vast moet worden gehouden aan hetgeen uit de heropvoeding van de hond is gekomen. Zodoende hebben we na een aantal dagen nog een afspraak op het adres van de baasjes om de puntjes op de i te zetten.

Hiermee is de heropvoeding intern van je hond afgerond. We blijven dan nog wel contact houden en bij vragen ben ik meestal binnen 24 uur weer terug met een antwoord.

Bel of mail en maak een afspraak om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Voor de kosten kijk op de pagina over tarieven.