Vakantieopvang hond, hondenpension

Een kleinschalige vakantieopvang of hondenpension alleen tijdens de schoolvakanties (Voorjaar, mei, zomer en herfstvakantie) in Werkendam. (Werkendam ligt 2,5 km ten zuiden van Gorinchem (of Gorkum) in de buurt van Dordrecht). Vakantieopvang hond Hondenpension De opzet van dit hondenpension is anders dan bij een gewoon hondenpension. De honden zijn, mits het mogelijk is vanwege hun gedrag, de hele dag samen buiten. In de meivakantie en herfstvakantie  is het alleen mogelijk om per week de hond bij ons te laten verblijven.

De vakantieopvang is:

 • voor de meivakantie 2024 van vrijdag 26 april tot zondag 5 mei en van vrijdag 3 mei tot zondag 12 mei (vaste periodes).
 • in de zomer 2024 van 28 juni tot en met 25 augustus 2024

Er is plaats voor een klein aantal honden. Hierdoor is het mogelijk om met de gehele groep buiten en op pad te zijn. Tijdens het warme weer is het mogelijk om te zwemmen in het kanaal grenzend aan ons bosperceel. Het is de ideale vakantie voor je hond. We doen niet moeilijk over wel of niet gecastreerd of gesteriliseerd omdat de groep klein genoeg is om de hele dag in de gaten te houden. Persoonlijke aandacht voor je hond is het uitgangspunt van deze vakantieopvang.

Vul het onderstaande formulier in om de beschikbaarheid te controleren.
Voor de huisregels en voorwaarden klik hier

  aandacht voor de hond

  We starten de dag met een wandeling over ons terrein. Als het kan, lopen we met de hele groep. Daarna gaan we eten en rusten om uit te buiken. Voor de actievelingen liggen er genoeg stokken om mee te spelen. Speciaal hieraan is dat de honden nagenoeg de hele dag aandacht krijgen en ze met mij op pad gaan, omdat op ons terrein altijd wel iets te doen is.

  Sociaal en niet sociale honden

  Niet sociale honden hebben (tegen 50% meerprijs) hun eigen buitenverblijf. Er zijn meerdere speelveldjes waar deze honden apart kunnen verblijven. Ook voor deze honden begint de dag met een lekkere wandeling.  Ze worden apart uitgelaten, gescheiden van de andere sociale honden. We delen de dag zo in dat iedere hond voldoende vrij los kan lopen en met mij op pad is.

  Aan het einde van de dag lopen we de laatste ronde en dan gaan alle honden naar hun eigen nachtverblijf naast mijn huis. Ook ’s nachts is er, indien nodig aandacht voor de honden.

  Luxe

  De honden krijgen overdag veel persoonlijke aandacht. We starten iedere dag met een ronde door ons eigen bos met de honden. De honden worden meerdere keren uit gelaten, zoals ze dat thuis gewend zijn. De rest van de dag verblijven ze op ons terrein.

  Natuurlijk verblijf

  De honden eten en leven het liefst overdag samen in een roedel op ons terrein. Ik ben er altijd bij en meerdere malen per dag gaan we wandelen of zwemmen.

  Prachtige locatie

  In dit hondenpension worden de honden nog echt uitgelaten in ons eigen 5Ha bos. Het bos is omheind en veilig voor de honden.

  Jarenlange ervaring

  Omdat ik jarenlange ervaring heb met het begeleiden van honden is uw hond in goede handen bij mij.
  Agressieve honden neem ik in deze periode niet aan om de veiligheid van de andere honden te waarborgen.

  Opvang per week

  Gezien de drukte in de zomervakantie is de opvang veelal per week. Op tijd reserveren een must. Geef uw wensen aan in het reserveringsformulier.

  Tarief 2024 (incl. btw)*

  Kleine hond € 154 per week, € 22 per dag,
  Middel grote hond € 168 per week, € 24 per dag
  Grote hond € 182 per week, € 26 per dag
  Voor niet sociale honden geldt een opslag van 50% per dag. Zij worden apart uitgelaten en hebben ook een eigen buitenverblijf apart van de sociale honden.
  Twee honden van dezelfde eigenaar die samen in hetzelfde nachtverblijf kunnen verblijven, krijgen 25% korting op de tweede hond. Let wel dat twee middelgrote of grote honden niet wenselijk is in een kennel.

  *Bij twijfel over de grootte van de hond kunt u dit aangeven bij de reservering.

  Rassen

  Klein
  Foxterrier, teckel, Kooikerhondjes, Fox Terrier,

  Middel
  Herder, Labrador, Golden retriever, Drentsche patrijs

  Groot
  Newfoundlander, Hovawart, Leonberger, dog, Berner sennen,