Sla over naar de inhoud

Blaffen van de hond naar mensen en andere honden.

Het blaffen van de hond is een vorm van uitbundig communiceren

Ze mot jou nie. Dat is Brabants voor “ze mag of vertrouwt je niet” en dat was aan de hand met deze hond. De hond wilde geen contact met mij tijdens een consult. Het probleem was dat de hond blafte naar ander mensen en honden. Hierbij wist de eigenaar niet hoe ze de hond kalm kon krijgen. Ook bij mij blafte de hond en gromde hij zich een weg naar veiligheid onder de tafel. Het commentaar was dan ook “ze mot jou nie”. Waarbij de man zich afvroeg of ik wel de juiste persoon was om hen te helpen met het probleemgedrag van hun hond.

Blaffen van de hond, allemaal verbaal incontinent

Opvallend was ook dat de hond ook gewoon mocht blaffen naar mij en de eigenaren niets ondernamen om het gedrag te stoppen. Ook het mij uit de weg gaan vonden ze normaal en de eigenaren gaven aan dat de hond dat soms deed bij bepaalde personen.

Tijdens het consult bleek dat de hond niet onzeker of bang was voor bepaalde personen. De hond geen zin had om zijn leidersrol op te geven. Dit bleek uit de personen waarbij de hond wel of niet ging blaffen. Als mensen een leider waren en zich zo gedroegen dan blafte de hond. De hond had gewoon geen zin om zich als volger te gaan gedragen. Ieder poging om hem te laten volgen of welk ander commando ook te geven resulteerden in weglopen van de hond.

Het gezin zelf was ook druk. Kinderen die eigenlijk hetzelfde gedrag vertoonde als de hond waren ook erg aanwezig. Ook zij schreeuwde en rende door de kamer. Overal lag speelgoed en het was er een vol van spullen.

Uitlaten van een hond

Bij het uitlaten van de hond bleek de hond als eerste de deur uit te gaan en vloog de straat op. Al blaffend rende de hond de hoek om. ‘Hij blijft op de stoep hoor’ gaf de vrouw aan. Zij had weinig of geen oog voor de hond maar was in gesprek met mij of keek op haar telefoon. `Zullen we dat eens anders doen`, vroeg ik haar en dat vond ze goed.

Ik lijnde de hond aan en wachten in de deuropening totdat de hond rustig was en liep toen met een korte lijn naar buiten en hield de hond naast mij. De eigenaren gebruikte ook een flexlijn waardoor de hond overal naartoe ging. Ik werk altijd met een vastlijn die ik kort houd in het begin. Het uitlaten ging rustig en gecontroleerd en er was rust. Er werd niet geblaft of uitgevallen naar andere honden of mensen. De hond mocht op een gegeven moment even los en bleef bij ons i.p.v. er vandoor te gaan zoals hij dat normaal zou doen.

Blaffen van de hond; eind goed al goed

Er was balans en rust en ook bij de vrouw tijdens de wandeling en ook erna terug in huis. De vrouw gaf aan hiermee door te gaan. Ze ging voortaan wandelen met een vast lijn en ook de andere tips zou zij ter harte nemen. Ze zou meer regels opleggen en vooral echt in het moment proberen te zijn bij het uitlaten van haar hond. Ook gaf ze aan haar gezin regels op te gaan leggen, want dat kon veel rustiger zo had ze beleefd.

Mocht je nu zelf tegen iets aanlopen blijf dan niet tobben maar maak een afspraak zodat ik je kan helpen om het probleem op te lossen voor jou en je hond. Mocht je vragen hebben over dit onderwerp stel dan je vraag hieronder en ik probeer je te helpen.

Published inBlaffen

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nine + 1 =