hondenfluisteraar

hondenfluisteraar met beide benen op de grond

 

Een honden fluisteraar is iemand die verder kan kijken. Een hondenfluisteraar voelt en begrijpt wat een hond je wilt vertellen. Want dat is mijn overtuiging een hond komt niet voor niets op je pad.

Ik kijk zo naar honden om te achterhalen wat hen drijft om een bepaald gedrag te laten zien.  Wat wilt de hond je vertellen en duidelijk maken.

Hondenfluisteraar van nature

Het zijn van hondenfluisteraar was mij nooit opgevallen omdat ik van naturen altijd zo ben geweest. Ik zie en voel vaak veel meer en vorm dan graag mijn eigen mening over wat ik zie of ervaar. Ik heb een achtergrond met jonge paarden en herders honden. Zeer jong heb ik veel paarden en pony’s zadelmak gemaakt. Met mijn herdershonden heb ik toen ik jong was, nooit een training gevolgd of naar een klas geweest. Ik trainde hen allemaal zelf. Het ging allemaal vanuit rust, vertrouwen en het respect in elkaar waardoor ik de beste resultaten haalde.

Bel me via +31 (0)621267780 of mail en leg mij je uitdaging voor. Ook kan je hieronder je vraag stellen zodat ook andere hondeneigenaren mee kunnen lezen met de antwoorden.

Paarden en hondenfluisteraar al op zeer jonge leeftijd

Ik denk dat ik al op zeer jonge leeftijd het contact heb weten te onderhouden met dieren wat de meeste van ons ook hadden in onze vroegste jeugd. Zo kon ik al zeer jong met paarden rondrijden door de dorpen en de bossen met alleen een touw om de nek. Daar liep dan altijd een herdershond los naast. Ik heb het diepere contact voornamelijk met dieren verder uitgebouwd en ik leer nog iedere dag van ze.

Coachingsopleiding

Ik ben toen ik al enige jaren als bestuurder in het bedrijfsleven actief was een 3 jarige coachingsopleiding gaan volgen. Het doel was om de ‘onderwater taal’ van mensen beter te gaan begrijpen. Het was voor mij belangrijk in mijn consultancywerk om te kunnen begrijpen hoe teams in organisaties functioneren. Ik wilde begrijpen waardoor ze worden gevormd en onderhouden. Maar vooral waar de verbeterpunten voor het oprapen lagen.
In de zakenwereld noemen we dit business intelligence waarbij je naar verbeterpunten tussen mensen ‘kijkt’. Dit principe pas ik ook toe in mijn werk met mensen en honden.

Honden fluisteraar om disbalans op te kunnen lossen

Bij honden die uit balans zijn, is verder kijken en luisteren de oplossing voor probleemgedrag. Vaak geeft de hond het aan met zijn probleemgedrag wat hij wilt. Cesar Millan is de man waar ik erg veel van heb geleerd. Zijn manier om met honden om te gaan is altijd vanuit rust en het vertrouwen in hem, dat de hond het ook anders wil. Er ontstaat dan een wederzijds respect waardoor de meeste honden eenvoudig her opvoedbaar zijn.

gedragstherapie hond of hondenfluisteraar; veel van hetzelfde

De meeste problemen met honden komen af van de mens zijn verzorger. Onbewust heeft de mens een enorme invloed op het gedrag van de hond. Een hond is van naturen een gemakkelijk conflict vermijdend beest dat streeft naar balans in zijn leven die een stabiele leider automatisch zal volgen. Het is net als bij mensen met het juiste perspectief voor ogen zijn er geen problemen in de hondenwereld.

Er zijn maar heeeeeeeel weinig echt onbetrouwbare honden

Bij honden is het net als bij mensen zo dat het grootste deel van onze bevolking best aardig is en goed om erbij te hebben. Slechts enkele zijn rotte appels en nog minder mensen zijn echt gevaarlijk. De rotte appels zijn meestal prima te helpen met een ander perspectief of omgeving.

Bij honden is dit ook zo. Het is voor mij vaak eenvoudig om het gedrag te stoppen of de hond een andere koers te laten volgen. Het is juist de eigenaar die in de wisselwerking met de hond het gedrag onbedoeld uitlokt. Door een paar dingen anders te doen kan je vanuit rust, vertrouwen en doortastendheid vaak de mooiste dingen voor elkaar krijgen voor de hond en zo dit gedrag om te draaien.

Maak een afspraak

Mocht je meer willen weten of een afspraak willen maken bel met dan op +31 (0)6 21267780 of stuur me een email en ik probeer je verder te helpen.

One thought on “hondenfluisteraar

  1. Zojuist langs geweest met onze duitse herder rex.
    Fantastisch, inzicht in ons eigen gedrag, en hoe onze rex hierop reageert….eigenlijk heel simpel en duidelijk, de verandering begint bij je zelf…..waardoor de hond zal volgen!!
    Onwijs bedankt, we gaan ermee aan de slag!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.