Roedelopname

Roedelopname voor hond en baas

Roedelopname bij Leon Brinkers privé trainer en coach voor probleemgedrag van hondenVoor de roedelopname van de hond trainen wij zowel de hond als de verzorgers. De hond komt in onze roedel en leert daar iedere dag een ander gedrag aan van onze eigen honden en van het samenwerken met ons. Lange wandelingen onder controle zijn de basis voor een ander gedrag. De verzorgers trainen we gelijktijdig in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling voor een betere communicatie met de hond. Je krijgt een basisopleiding kwantum psychologie om zodoende meer uit alles in je leven te kunnen halen.

Alleen dan is een roedelopname succesvol. Want bij ons zal de hond zich echt wel  snel gaan gedragen en het probleemgedrag snel laten vallen. Maar als de eigenaar niet mee veranderd zal er uiteindelijk op de lange termijn niets veranderen. Dan komt het probleemgedrag op termijn gewoon weer terug. En dan is het alleen maar vergeefse moeite, tijd  en geld verspilling geweest.


Dit is een voorbeeld van de opvang van een Mechelse herder met agressie problemen en angst voor water. Na haar tweede zwemles sprong ze zelf achter mijn honden aan in het water en zwom haar eerste baantjes.

Oorzaak van het probleemgedrag van de hond

Het probleemgedrag is altijd een reactie op de instabiele relatie met de eigenaar van de hond. Deze instabiele relatie is meestal miscommunicatie. Vaak begrijpen we de hond niet en probeert deze uit alle macht zich op enige manier verstaanbaar te maken. Frustratiegedrag en zich niets aantrekken van het baasje is vaak het gevolg. Maar ook dominantie, angst en agressie zijn steeds vaker de probleemgebieden van de hond als gevolg van miscommunicatie. Aan het probleemgedrag moet vanaf twee kanten worden gewerkt om het echt te kunnen veranderen. Zowel de eigenaar en de hond moeten weer anders met elkaar omgaan. Elkaar proberen te begrijpen om stabiel te kunnen worden voor zowel baas als hond.

Training voor de hondeneigenaar

roedelopnameVoor de eigenaar is het een training die je de rest van je leven mee zult nemen en steeds verder zult uitbreiden. Je zult deze training op vele vlakken van je leven kunnen toepassen. Zo leer je wat je eigen rol is in communicatie en waardoor relaties worden gevormd en onderhouden. Deze training kan je ook in je werk, je relaties en vooral naar jezelf enorm helpen. Ook bij een volgende hond zal deze kennis altijd weer te gebruiken zijn.  We leren je te kijken naar subtiele signalen in communicatie en vooral te leren zien wat er niet gezegd wordt. Deze training ontwikkeld je vooral op de gebieden van EQ (Emotionele intelligentie) en SQ (Spirituele intelligentie) die in alle facetten van je leven steeds belangrijker worden.

De training en roedelopname is altijd op maat

Nooit weten we van tevoren wat we gaan trainen voor zowel de hond als de baas. Welke ontwikkelgebieden we gaan aanraken of ontwikkelen. Het is zo dat iedere hond anders is en ook de relatie tussen hond en baas is iedere keer weer anders. Daarom is het nooit een standaard training en weten we ook nooit wat er voor nodig zal zijn om baas en hond weer in balans te brengen. Wel weten we uit ervaring dat de hond zich sneller aanpast dan de mens.

Daarom werken we met een weektarief en maken we daarin zoveel tijd vrij als nodig is voor de eigenaar en de hond.
Met mijn eigen roedel breng ik de hond met het probleemgedrag veelvuldig in situaties waar het probleemgedrag naar boven komt. Mijn eigen roedel blijft dan rustig waardoor de hond een alternatief ´ziet´ voor zijn eigen reactie. En dit proces herhaal ik dan een aantal dagen of weken totdat het een gewoonte is om dit gedrag te vertonen. Op de foto hierboven is de jonge herder rechts te zien die uitval gedrag vertoonde, beet en continue dominant was. Na een paar dagen was er al heel veel gebeurd.
Het probleemgedrag van een hond kan er al jaren inzitten maar toch is het nagenoeg altijd te veranderen.

Een roedelopname bespreken bel met +31 6 21267780 of stuur een email


Zwemles voor een vier maanden oud Hollands Herdertje met agressie problemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *