Leon Brinkers privé coach en hondentrainer van probleemhonden en roedelopname

Leon Brinkers hondentrainerAls kind ben ik altijd met dieren grootgebracht. Er was altijd een herder in mijn leven ook tijdens vakanties. Vaak was ik in mijn jeugd samen met mijn hond en paard en zwierf ik door de bossen en door  mijn dorp. Mijn herdershond liep gewoon los en mijn paard had meestal alleen een touw om haar nek hangen om mij aan vast te houden. toen al was ik  op zeer jonge leeftijd al hondentrainer van probleemhonden en paarden.

Onbewust bekwaam

Onbewust was ik bekwaam in het zijn van de roedelleider al op zeer jonge leeftijd. Eigenlijk was ik toen al Leon Brinkers coach en trainer van probleemhonden en voor paarden. In die tijd heb ik veel paarden ‘zadelmak’ gemaakt. Hierbij krijgt een paard voor het eerst een mens op z’n rug en leert het te communiceren met mensen. Eerst heel subtiel via de stem en aanraking en later via zijn halster of hoofdstel. Ook dat ging mij altijd heel gemakkelijk af.

Probleemgedrag hond

 

Hondentrainer

Pas toen ik een probleemhond kreeg rond mijn 40ste ben ik mij gaan verdiepen in het gedrag van honden. Mijn twee honden van het ras Mechelse herder maakte dat ik mij echt moest gaan verdiepen in de hondenpsychologie. Het was toen

al een gevaarlijke situatie geworden. Een van mijn honden had veel pijn en was autistisch geworden

op later leeftijd zeer waarschijnlijk door vaccinatieschade. Uiteindelijk is het met haar

helemaal goed gekomen en is het een hond geworden die je overal los mee naartoe kon nemen.

Vervolgtraining hondenpsychologie

Toen ik na het overlijden van mijn oudste herder op 14 jarige leeftijd een maatje zocht voor de andere mechelse herder, ving ik een mechelse herder op van  anderhalf  jaar oud. Deze herder was toen nog nooit los geweest en de laatste maanden al niet meer uitgelaten door haar eigenaar. Omdat ze zo sterk en vooral agressief was geworden moest ze het doen met een achtertuintje. Hierdoor had ze niet veel andere mensen of honden in haar leven ontmoet en  was ze niet goed gesocialiseerd. Ook had ze veel slaag gekregen in haar jonge jaren van haar onstabiele eigenaar. Een perfecte cocktail voor een gevaarlijke hond van een krachtig ras in haar pubertijd.

Herplaatser Angel van Leon Brinkers

 

Hulp ingeroepen

Na een twee  bijt incidenten bij andere mensen ben ik hulp gaan zoeken bij een hondentrainer.  Door deze ervaring ben ik er pas echt achter gekomen wat de hondenpsychologie zo speciaal maakt. Door de combinatie van mijn achtergrond in de psychologie van mensen , aangevuld met de kennis van de wet van de aantrekking  en de lessen van Cesar Millan heb ik een methode gevonden die werkt voor nagenoeg iedere de hond.
Vooral het kalm blijven en vertrouwen hebben in de hond maakt dat de meeste problemen opgelost kunnen worden. Vooral dit laatste heb ik van Cesar geleerd.

Nu is deze Mechelse herder een bijna perfect gebalanceerde hond die ik overal mee naartoe neem. Waarmee ik alles kan doen vanuit deze kalmte en op consulten doet ze het goed. Ze moet nog veel leren maar ze is van zover gekomen.

Zelfs van de dierenartsen krijg ik complementen over haar gedrag. Want ook  zij kennen het ras en de uitdaging die zij er vaak mee hebben. De hele roedel van 3 herders is in balans en ze staan te trappelen om andere honden te leren wat balans en plezier is.

Mijn methodiek

Probleemgedrag van honden is meestal op te lossen door een paar dingen anders te doen. Laat mij je helpen in een privé consult aan huis. Veel van de problemen met honden zijn vaak al op te lossen in één consult. Ik zie snel wat er nodig is om de situatie om te draaien en weer balans te creëren. Je gaat na dit consult zelf aan de slag met je hond en we hebben dan na een tijdje weer contact om de voortgang te bespreken. Hierbij geef ik soms nog wat aanwijzingen en dan ben je er vaak al. Heel soms is het nodig om een vervolg afspraak te maken na het eerst consult. Vaak gaat het dan niet om de hond maar vooral om de eigenaar verder te trainen. En heel soms is het nodig om een roedelopname te doen voor de hond waarbij de hond en de eigenaar apart worden getraind.

Heb je vragen aan mij over je hond, de opvoeding of het probleemgedrag van je hond, vraag het dan hieronder en ik reageer snel. Of bel met +31 (0)6 21267780 of email me dan. Ik probeer je te helpen of door te verwijzen.

One thought on “Leon Brinkers privé coach en hondentrainer van probleemhonden en roedelopname

 1. Beste heer Brinkers,

  Graag wil ik u het volgende voorleggen:

  Wij hebben op 30 november 2020 Chase, een 4 jarige oud Duitse herder, opgehaald uit een gezin in Assen. Zij konden niet meer voor hem zorgen, want de man in huis had een fulltime baan en de vrouw in huis liep niet met de hond buiten. Hij mocht in de tuin of binnen in de Bench in de hal. Het was een gezin met 2 kinderen. Toen wij hem voor het eerst zagen blafte hij veel en liep veel rondjes in de tuin. We bleven rustig staan en al gauw merkte Chase dat we goed volk waren en kwam al snel tegen onze benen aan staan en zocht hij steun. Hij was erg mager, zijn ribben waren door zijn vacht heen te zien. Zijn vacht was ook erg dof.

  Wij zijn hier in onze wijk de Hennepe in Tiel met hem gaan lopen en het was al gauw bekend dat hij zeer onzeker is. Hij viel bij iedere hond volledig uit en stond hij op z’n 2 achterpoten. Ook bij sommige personen heeft hij dit. Tevens valt hij erg uit naar kinderen. Binnen gaat het goed en is hij super lief en wil graag geknuffeld worden. Daar kan hij goed in begrensd worden. Eerst wilde Chase dat we veel bij hem waren, maar dat hebben we weten te trainen dat mijn vrouw boven op mijn kamer kon werken met de deuren open, zodat hij haar kon horen. Voor een paar uur kan hij alleen thuis zijn. Dat is geen probleem. Het probleem ligt echt buiten. Wij zijn met hem in training gegaan bij ACB advies en training honden. Daar hebben we hersenwerkjes gekregen en nog wat behendigheidstrainingen. Beheersingstrainingen gaan super goed, want meneer wil graag werken. Ook hebben we een gedragstherapeut geraadpleegd. Zij heeft hem geobserveerd en heeft meegelopen. Zij gaf aan dat wij al veel progressie hadden geboekt, maar dat was alleen als hij de basis dingen deed.
  Ik ben in deze trainingen erachter gekomen dat dit alleen “spelletjes” zijn die Chase al perfect doet, maar dit heeft totaal niks met socialiseren te maken heeft. Herders zijn “werkers” en vinden het leuk om dit soort spelletjes te doen.

  Wij lopen nooit lekker ontspannen met hem, maar altijd scannend de buurt rond om escalaties te voorkomen. Wij zijn een echtpaar met allebei een fulltime baan en merken dat wij te weinig tijd bieden die hij echt nodig heeft. Wij zijn er allebei erg verdrietig onder, omdat wij het erg vinden dat zo’n mooie lieve hond geen goede opvoeding heeft gehad en dat wij bereid zijn om meer tijd erin te willen steken. Wij zouden graag meer informatie willen, omdat wij vinden dat Chase een goede en stabiele thuis nodig heeft met veel training. Oftewel, ik wil graag ons gedrag naar Chase toe ook verbeteren en we hebben handvaten nodig die we kunnen toepassen.

  Graag zien wij jouw reactie tegemoet.

  Met vriendelijke groet,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.