Honden consult

honden consultEen honden consult is een sessie van twee uur waarin alle facetten voor het ombuigen van ongewenst gedrag van de hond aan de orde komen. En of het nu om ongewenst gedrag gaat over het opvoeden van de hond; alles komt aan bod.
Dit is in het kort wat we gaan doen met u en uw gezinsleden en de hond(en). Met ruim 50 jaar ervaring in het werken met dieren geven wij u deze kennis in twee uur voor uw hond.
Bel of mail en maak een afspraak om te kijken hoe je kan helpen.

Het honden consult

We starten het honden consult met het uitleggen hoe wij interactie hebben met onze hond. Hoe de hond ons observeert en daardoor zijn gedrag laat zien. Het laat zien hoe wij van ongekende invloed zijn op onze hond en hoe wij dat kunnen omdraaien. De vele facetten die aan bod komen geven talloze handvatten om het anders te gaan doen. We zien de hond en door de interactie die wij met de hond hebben komt er een nog sterker verhaal uit om op te pakken.
Na het interne gedeelte gaan we naar buiten en trainen met de hond en de eventuele honden van onze roedel. Al deze honden zullen ander gedrag van de hond oproepen waardoor er een nog beter beeld ontstaat over wat er opgepakt moet worden. Het doel is om zo snel mogelijk en zo veel mogelijk positieve nieuwe ervaringen op te doen. De hond wordt blootgesteld aan verschillende situaties en steeds meer informatie komt er vrij uit dit soort sessies. Uiteindelijk na twee uur is er een rond verhaal met aanwijzingen waar baas en hond verder aan gaan werken.

Email ondersteuning

De weken erna blijft er contact zijn op initiatief van het baasje op vele gebieden via email. Er gemaild over verschillende onderdelen zolang het nodig is voor een en dezelfde prijs. Het consult is inclusief email ondersteuning zolang het nodig is.

honden consult

Het instinct van de hond

Uitgangspunt van honden consult is altijd het bevorderen van het natuurlijk instinct van de hond. Honden zijn van nature roedeldieren die conflict vermijdend zijn en zich vastgrijpen aan een sterke leider. Die leider moet gewoon stevig in zijn schoenen staan en weten wat hij wilt. Dat is de definitie.

Door als baas zelf goed de leiding te nemen zal de hond zich gemakkelijker aanpassen aan zijn nieuwe omgeving en zichzelf inpassen in de roedel/het gezin. Door deze taak goed te vervullen zal de hond als vanzelf gewenst gedrag gaan vertonen.

De leider 

Sociale vaardigheden voor een hond zijn essentieel om een gelukkig leven te leiden. Door de manier van begeleiden tijdens de puppy en jong volwassenfase zijn wij mensen belast met deze rol. Maar wat is een goede leider en wat moet je daarvoor zijn en kunnen? Juist deze zaken komen aan de orde en daarin schetsen wij het complete plaatje. Deze kennis gaat helpen om ongewenst gedrag, zoals uitvallen, agressie of angst, te verminderen. Daarom is het zaak om hier zo snel als mogelijk is mee te beginnen.

Mentale stimulatie zal uitgebreid aan bod komen tijdens de uitleg. Door de mentale stimulatie van een hond te vergroten wordt de band nog hechter en de impact op de hond groter. Honden hebben interactie met andere honden en mensen nodig. Samen spelen, leren en zijn dragen allemaal bij aan een gezond en tevreden hondenleven. Samen werken is vaak essentieel om tot elkaar te kunnen komen en vertrouwen op te bouwen.
Bel of mail en maak een afspraak om te kijken hoe je kan helpen.