Sla over naar de inhoud

Leon Brinkers privé coach en trainer van probleemhonden en roedelopname

Leon Brinkers prive coach en trainer van probleemhondenAls kind ben ik altijd met dieren grootgebracht. Er was altijd een herder in mijn leven ook tijdens vakanties. Vaak samen met mijn hond en paard zwierf ik in mijn kinderjaren dagen door de bossen en door mijn dorp. Waarbij mijn herdershond gewoon losliep en mijn paard alleen een touw om haar nek had hangen. Onbewust was ik bekwaam in het zijn van de roedelleider al op zeer jonge leeftijd. Eigenlijk was ik toen al Leon Brinkers prive coach en trainer van probleemhonden en ook voor paarden. In die tijd heb ik veel paarden ‘zadelmak’ gemaakt. Hierbij krijgt een paard voor het eerst een mens op z’n rug en leert te communiceren met mensen via zijn halster of hoofdstel. Ook dat ging mij altijd heel gemakkelijk af.Leon brinkers prive trainer coach voor probleemhonden

Hondentrainer

Pas toen ik een probleemhond kreeg rond mijn 40ste ben ik mij gaan verdiepen in het gedrag van honden. Mijn twee honden van het ras Mechelse herder maakte dat ik mij echt moest gaan verdiepen in de hondenpsychologie. Het was toen al een gevaarlijke situatie geworden. Een van mijn honden had veel pijn en was autistisch geworden op later leeftijd waarschijnlijk door de vaccinatie. Uiteindelijk is het met haar helemaal goed gekomen en is het een hond geworden die je overal los mee naartoe kon nemen.

Vervolgtraining hondenpsychologie

Toen ik na het overlijden van mijn oudste herder op 14 jarige leeftijd een maatje zocht voor de andere mechelseherder,Leon Brinkers prive coach en trainer van probleemhonden bij gedragsproblemen ving ik een mechelse herder op van 1 jaar oud. Deze herder was toen nog nooit los geweest en de laatste maanden al niet meer uitgelaten door haar eigenaar. Omdat ze zo sterk en vooral agressief was geworden moest ze het doen met een achtertuintje. Omdat ze nagenoeg geen andere mensen of honden in haar leven had ontmoet was ze niet gesocialiseerd. Ook had ze veel slaag gekregen in haar jonge jaren van haar onstabiele eigenaar. Een perfecte cocktail voor een gevaarlijke hond van een krachtig ras in haar pubertijd.

Hulp ingeroepen

Na een twee beet incidenten bij andere mensen ben ik hulp gaan zoeken. Toen ben ik er pas echt achter gekomen wat de hondenpsychologie zo speciaal maakt. Door de combinatie van mijn achtergrond in de kwantum psychologie van mensen in de praktijk van mijn vrouw de opening | burn-out specialisten, aangevuld met de kennis van de wet van de aantrekking van Esther Hicks en de lessen van Cesar Millan heb ik een methode gevonden die werkt voor iedere de hond. Vooral het kalm blijven en vertrouwen hebben in de hond maakt dat de meeste problemen opgelost kunnen worden. Vooral dit laatste heb ik van Cesar Millan geleerd.

Nu is deze Mechelse herder een bijna perfect gebalanceerde hond die ik overal mee naartoe neem. Waarmee ik alles kan doen vanuit deze kalmte en op consulten doet ze het perfect. Ze moet nog veel leren maar ze is van zover gekomen. Zelfs van de dierenarts krijg ik complementen over haar gedrag want zij kent ook het ras en de uitdaging die zij er vaak mee hebben. De hele roedel van 3 herders is in balans en ze staan te trappelen om andere honden te leren wat balans en plezier is.

Mijn methodiek

Probleemgedrag van honden is meestal op te lossen door een paar dingen anders te doen. Laat mij je helpen in een privé consult aan huis. Veel van de problemen met honden zijn vaak al op te lossen in één consult. Ik zie snel wat er nodig is om de situatie om te draaien en weer balans te creëren. Je gaat na dit consult zelf aan de slag met je hond en we hebben dan na een tijdje weer contact om de voortgang te bespreken. Hierbij geef ik soms nog wat aanwijzingen en dan ben je er vaak al. Heel soms is het nodig om een vervolg afspraak te maken na het eerst consult. Vaak gaat het dan niet om de hond maar vooral om de eigenaar verder te trainen. En heel soms is het nodig om een roedelopname te doen voor de hond waarbij de hond en de eigenaar apart worden getraind.

Heb je vragen aan mij over je hond, de opvoeding of het probleemgedrag van je hond, vraag het dan hieronder en ik reageer snel. Of bel met +31 (0)6 21267780 of email me dan. Ik probeer je te helpen of door te verwijzen.

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

eighty eight − eighty four =